HİZMETLERİMİZ

Tasarım Tescili

Biçim ve tasarımın önemi gün gittikçe artıyor. Özellikle teknik avantaj kazanmanın zor olduğu pazarlarda ve net bir profil çizilmek istendiğinde önemi daha da göz önüne çıkıyor. Bugün, biçim ve tasarım oldukça belirleyici rekabet faktörlerinden: ürüne pazarlanabilir özellikler ve güçler kazandıran bir kimlik kazandırır. Birçok konuda, gerçek değeri kadar zaman ve para değeri de katar.

Tasarım tescili size, sözü geçen buluşun yegâne haklarını verir. Ürününüzü yetkisiz ticari kullanımdan korur, taklitçileri uzak tutmayı kolaylaştırır ve rekabet avantajınızı güçlendirir.

Saygan Tasarım olarak bizim desteğimizle birlikte, ihtiyacınız olan bütün teknik, hukuki ve ticari bilgileri edineceksiniz. Profesyonel bilgilerimizin ışığında, tasarımınızı korumak için başarılı stratejiler kurabilecek ve böylece rekabet gücünüzü artıracaksınız.

Tasarım

Bir ürünün tümü veya bir parçası veya üzerindeki süslemenin, çizgi, şekil, biçim, renk, doku, malzeme veya esneklik gibi insan duyuları ile algılanan çeşitli unsur veya özelliklerinin oluşturduğu bütünüdür. Tasarım, bir ürünü bir diğerinden duyularımızla ayırt edebilmemizi sağlar.

Tasarım Tescili

Endüstriyel tasarım tescili, ürünlerin teknik özelliklerini göz ardı ederek, görsel özelliklerini koruma altına alan fikrî mülkiyet haklarının alınmasını sağlar. Tasarımın tescillenebilmesi için yeni ve ayırt edilebilir olması gerekir.

Tasarım, ürüne özgün bir özellik katmaktır. Özgün bir tasarımı zamanında tescil ettirmek çok önemlidir. Tescilli bir tasarım, sahibini taklitçilerden koruyarak ticari olarak güçlü olmasını sağlar.

Tasarım tescili 5 yıl süreyle, tasarımınızın bütün haklarını size verir. Yenileme olanağı sayesinde bu süre 25 yıla kadar uzatılabilir ancak 25 yıl sonunda tasarım hakla mâl olur.

Yurt Dışı Tasarım Tescili

Eğer tasarımınızı Türkiye dışında da koruma altına almak isterseniz, Türkiye’nin taraf olduğu Lahey Anlaşması kapsamında, tasarım sahibi olarak seçtiğiniz ülkeleri belirleyerek, söz konusu ülkelerde de tasarımınız için koruma elde edebilirsiniz. Bu ülkelerin Lahey Anlaşması’na taraf olan diğer ülkelerden olma koşulu vardır.

Lahey Anlaşması Tarafları

Afrika Fikri Mülkiyet Örgütü (OAPI), Arnavutluk, Ermenistan, Botsvana, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Danimarka, Mısır, Estonya, Avrupa Birliği, Fransa, Gürcistan, Almanya, Gana, Macaristan, İzlanda, Kırgızistan, Letonya,Lihtenştayn, Litvanya , Moğolistan, Namibya, Norveç, Umman, Polonya, Moldova, Romanya, Sao Tome ve Principe, Sırbistan, Singapur, Slovenya, İspanya, İsviçre Cumhuriyeti, Suriye Arap Cumhuriyeti, Makedonya, Türkiye, Ukrayna

Start typing and press Enter to search